Dr Marios Moniatis

Συχνές ερωτήσεις (FAQs)

Σε περίπτωση που είστε ασθενής , μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού για μια συμβουλευτική  μέσω του συνδέσμου της ιστοσελίδας της κλινικης μας.

Σε περίπτωση που είστε παραπέμπων ιατρός ή παραπέμπων πάροχος , τότε μπορείτε να παραπέμψετε τον ασθενή σας μέσω του συνδέσμου της ιστοσελίδας των κλινικών πόνου. Παρακαλούμε συμπληρώστε το συνημμένο έντυπο παραπομπής παρόχων που επισυνάπτεται στον ιστότοπο και υποβάλετε το σε εμάς. 

 

Η γραμματέας του ιατρείου πόνου θα σας καλέσει τις επόμενες ώρες για να σας κλείσει ραντεβού σύμφωνα με το αίτημά σας.

Ο χρόνιος πόνος είναι ο πόνος που διαρκεί γενικά πάνω από 3 μήνες. Ο πόνος μπορεί να υπάρχει συνεχώς σε ένα ή περισσότερα σημεία του σώματός σας ή μπορεί να εμφανίζεται και να φεύγει. Ο χρόνιος πόνος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά σχεδόν όλες τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως η εργασία και οι δραστηριότητες της κοινωνικής ζωής. Μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, άγχος, αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας, κοινωνική απομόνωση, διαταραχές του ύπνου, απώλεια ενέργειας, ανεργία, τα οποία ενδεχομένως να επιδεινώσουν τον πόνο. Αυτό δημιουργεί έναν κύκλο που είναι δύσκολο να σπάσει χωρίς επαγγελματική βοήθεια.

Περίπου το 20-25 % του παγκόσμιου πληθυσμού ή περίπου 1 στους 4 ανθρώπους υποφέρει από χρόνιο πόνο. Είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους κάποιος αναζητά ιατρική βοήθεια.

Ναι, η Ελβετική Κλινική Πόνου προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών διαχείρισης του πόνου. Πολλές από τις επεμβάσεις που προσφέρονται καλύπτονται πλήρως ή τουλάχιστον εν μέρει από το ΓΕΣΥ. Ωστόσο, καθώς η υποειδικότητα της διαχείρισης πόνου είναι σχετικά νέα και μη προστατευόμενη στην Κύπρο, πολλές από τις προσφερόμενες επεμβάσεις πόνου δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο του ΓΕΣΥ και ως εκ τούτου δεν καλύπτονται από το δημόσιο ασφαλιστικό σχέδιο .

Όλες οι αναφερόμενες υπηρεσίες και επεμβάσεις θα προσφέρονται ανεξάρτητα από το αν καλύπτονται ή περιλαμβάνονται στο δημόσιο ασφαλιστικό σχέδιο ΓΕΣΥ. Για περισσότερες λεπτομέρειες, επικοινωνήστε με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο.

Ναι , η ελβετική κλινική πόνου δέχεται ασθενείς από το εξωτερικό και ασθενείς με ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα.

Ναι . Σχεδόν όλες οι επεμβάσεις πόνου μπορούν να γίνουν σε εξωνοσοκομειακή βάση , όπου οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι την ίδια ημέρα μετά τη διαδικασία χωρίς την απαίτηση εισαγωγής .

Όλες οι επεμβάσεις νευροτροποποίησης, όπως οι διεγέρτες του νωτιαίου μυελού, τα ενδοκοιλιακά συστήματα χορήγησης φαρμάκων ( ενδοκοιλιακές αντλίες ) και η διέγερση του γάγγλιου της ραχιαίας ρίζας ( DRGS) απαιτούν εισαγωγή για τουλάχιστον 2-5 ημέρες.

Οχι.Ο Ιατρικός Σύλλογος  Κύπρου σε αντίθεση με άλλες χώρες όπως η Ελβετία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς δεν κατατάσσει τη διαχείριση πόνου ως ιατρική υποειδικότητα και ως εκ τούτου δεν απαιτεί από τους γιατρούς να έχουν ολοκληρώσει κλινική εξειδίκευση και πιστοποίηση στην διαχείριση πόνου πριν μπορέσουν να ασκήσουν το επάγγελμα και να χρεώνουν υπηρεσίες διαχείρισης πόνου.

Συνιστούμε στους ασθενείς να αναζητούν βοήθεια από κλινικά εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους ιατρούς διαχείρισης πόνου (Αλγολογους) .